Loading...

Oosterse koolsalade met kippies

koolsalade

Ieder werelddeel en land kent zijn eigen smaken. Voor Oosterse gerechten is dat niet anders. De Oosterse keuken is rijk aan een grote hoeveelheid smaken, kruiden en specerijen. En dat geldt ook voor de Vietnamese keuken. Vandaag is het tijd voor een lekkere, gezonde en licht verteerbare salade. Oosterse koolsalade om precies te zijn. En eet je liever vegetarisch? Dan kan je natuurlijk ook de kip weglaten. Vervangen de kip door wat meer rode peper. Zo eet je lekker vega en behoud de salade toch zijn bite.

 

koolsalade

 

Wat heb je nodig voor de Oosterse koolsalade?

 

Voor de koolsalade

  • 1 Kipfilet
  • 1 Groene kool (Chinese kool is ook prima)
  • Bosje wortels (gebruik enkele)
  • Bosje lente uien (gebruik enkele)
  • Bosje munt
  • Bosje basilicum
  • Bosje koriander

 

Voor de dressing

  • 60 ML kokoswater
  • 2 a 3 EL limoensap
  • 2 EL vissaus
  • 1,5 EL honing
  • 0,5 TL appel cider azijn
  • 1 EL olijfolie
  • 1 rode peper (fijn gehakt)

 

koolsalade

 

En wat ga je doen?

  1. Snij de kool, worteltjes en lente uitjes in reepjes en stukjes.
  2. Pak naar smaak munt-, basilicum- en korianderblaadjes en hak de kruiden fijn.
  3. Snij de kip in reepjes en bak ze goudbruin in een pan.
  4. Voeg nu de groenten, kruiden en kip samen in een kom of schaal.
  5. Pak een nieuwe mengkom voor de dressing. En doe er al de ingrediënten in voor de dressing. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  6. Voeg nu de dressing toe aan de salade.

 

Eet smakelijk

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply