Loading...

De lekkerste kaasvingers van geitenkaas, honing en tijm

kaasvingers

Ik heb ze in meerdere vormen gemaakt en kende eigenlijk in eerste instantie alleen de Griekse variant. Feta pakketjes uit de oven. Ook lekker, maar niet zo handig om te snacken. Deze kaasvingers zijn dat wel. Het recept is ongeveer hetzelfde en gegarandeerd een succes. De heerlijke smaken van de geitenkaas, honing en tijm zijn een hele goede combinatie. De kaasvingers doen het goed als snack, maar met een beetje creativiteit kunnen ze er prima mee door als voorgerecht.

 

kaasvingers

 

Wat heb je nodig om zelf kaasvingers te maken?

  • Filodeeg vellen
  • Blaadjes van een paar takjes verse tijm (mag ook gedroogd zijn)
  • 60 gram gesmolten ongezouten boter
  • 125 zachte geitenkaas (mag ook feta zijn)
  • 4 EL honing

 

kaasvingers

 

En wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven op 180 graden. En pak een ovenplaat en leg er een bakpapiertje op.
  2. Pak een snijplank en leg er een vel filodeeg op.*
  3. Snij de vellen doormidden en smeer alle delen in met de gesmolten boter. Strooi er vervolgens wat tijm over.
  4. Vouw een van de uiteinden in de lengte richting dubbel. Dat helpt je straks met rollen.
  5. Leg er nu in de lengte richting een lijn geitenkaas op. En giet er vervolgens een beetje honing over.
  6. Rol nu voorzichtig de dubbelgevouwen zijde over de geitenkaas. Rol door tot je een kaasvinger krijgt. Is de vinger niet mooi rond? Probeer hem dan d.m.v. rollen mooier van structuur te krijgen.
  7. Herhaal dit een aantal keren om de rest van de vingers af te maken.
  8. Plaats de kaasvingers op de ovenplaat en laat ze in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin bakken.

 

Haal de kaasvingers uit de oven. Laat ze ietsje afkoelen, maar serveer warm met een beetje honing. Eet smakelijk!

 

*Tip: Filodeeg droogt snel uit. Om dit te voorkomen leg je de vellen die je nog gaat gebruiken in een natte theedoek. Hierdoor drogen de vellen niet uit en kan je op je gemak je gerecht bereiden.

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply