Loading...

Mexicaanse Quinoa in één pannetje amigos

quinoa recept

Ik ben gek op Mexicaans eten. Zo doe ik mijzelf een keer in de zoveel tijd te goed aan goed gevulde taco’s of wraps. Zure room en quacemole doen het daar natuurlijk altijd goed bij. Vaak zijn dit soort schotels best gezond, maar zitten er toch aardig wat calorieën aan verbonden.  Op zich niet erg, want een keukenfeestje moet zo nu en dan gevierd worden. Toch is het fijn om te weten dat er ook alternatieven zijn die minstens net zo lekker zijn, maar dan net even gezonder.

 

quinoa recept

 

Wat heb je nodig om eenpans Mexicaanse Quinoa te maken?

 

Voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 jalapeño pepertje, in plakjes. (mag je ook weg laten als je niet van heet houdt)
  • 170 gram ongekookte quinoa
  • 240 ml groentebouillon
  • 1 blik (420 gr) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram maïsblokjes
  • 1 TL chilipoeder
  • ½ TL komijnpoeder
  • Zeezout en vers gemalen peper, op smaak
  • 1 avocado, gehalveerd, gepeld en in blokjes
  • Sap van 1 citroen
  • 2 EL vers gesneden korianderblad

 

quinoa recept

 

Hoe maak je de eenpans Mexicaanse Quinoa?

  1. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en jalapeño toe en bak dit onder constant roeren voor ongeveer 1 minuut.
  3. Roer hier de quinoa, groentebouillon, bonen, tomaten, maïs, chilipoeder en de komijn doorheen. Kruid het mengsel met zout en peper.
  4. Breng het mengsel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het sudderen totdat de quinoa en bonen gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Check regelmatig of de quinoa nog genoeg vocht heeft. Zo niet? Even wat water toevoegen.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de avocado, het citroensap en de koriander toe.
  6. Serveer direct.

 

En eet smakelijk, of zoals de Mexicanen het zeggen ‘Buen provecho’…gekke Mexicaantjes.

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply