Loading...

Marokkaanse salade met sinaasappeldressing

marokkaanse salade

Meestal denken we bij de Mediterraanse keuken aan de Spaanse, Italiaanse en Griekse keuken. En dat is zonde, want het Middellandse zeegebied is natuurlijk veel groter dan dat en kent een schat aan prachtige smaken en specerijen. Wil je echt iets ontdekken, dan zou je eens op zoek moeten naar recepten uit landen ten zuiden van de Middellandse Zee. Spannende gerechten en vaak eenvoudig te bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens deze Marokkaanse salade. Je zal er geen spijt van krijgen.

Tip: Hou je niet van koriander, dan kan je ook altijd munt gebruiken. Dit past ook perfect bij de salade.

marokkaanse salade

Marokkaanse couscous salade met sinaasappeldressing
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Prep Time
15 min
Ingredients
  1. 140 gram couscous
  2. 120 gram ontpitte dadels,
  3. 50 gram pistachenoten
  4. 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
  5. 90 gram jonge spinazie blad
  6. 1 sinaasappel, gepeld*
  7. 1 TL olijfolie*
  8. ½ TL zout*
  9. 8 gram verse koriander*
  10. 2 EL water om de dikte aan te passen*
Instructions
  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous 20 minuten afkoelen voor een koude salade.
  2. Hak de dadels en pistachenoten fijn.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer tot een fijn mengsel. Haal eventueel stukjes sinaasappel die niet goed gepureerd zijn uit het mengsel.
  4. Meng nu de couscous, dadels, pistachenoten (bewaar wat voor garnering),sinaasappelpartjes en spinazie.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met pistachenootjes en koriander.
Notes
  1. * Voor de dressing
  2. Serveer direct voor het lekkerste resultaat.
Foodsels http://foodsels.nl/

 

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply