Loading...

Lente risotto met groene asperges

lente risotto met groene asperges

In de lente krijg ik altijd zin in risotto. Nou ja dat is eigenlijk niet helemaal waar, want ook in de winter vind ik het een fijn gerecht en ook in de zomer en herfst ben ik er niet vies van. De lente biedt alleen weer nieuwe mogelijkheden als het gaat om ingrediënten. Heerlijke frisse smaken en mooie groene kleuren. Daar wordt een mens blij van!

Behandel risotto als een vrouw

Risotto kan best lastig zijn om te maken. Tenminste dat hoor ik vaak. Vrienden geven dan aan het lastig te vinden om de risotto rijst goed gaar te krijgen en dat het zo snel aan de pan aankoekt. Zonde! Mijn tip voor het maken van de perfecte risotto? Behandel haar als de mooiste vrouw in je leven. Risotto heeft liefde en aandacht nodig. Geef je die, dan komt het dik in orde en zit iedereen te smullen. Blijf goed roeren en zet de risotto niet op een te hoog vuur. Denk je dat de rijst bijna gaar is? Houd je niet aan tijden op het pakje, maar proef! Je proeft snel genoeg of de rijst nog een minuutje nodig heeft of gaar is. 

Mijn risotto rijst tip

De beste risotto rijst koop je als je het mij vraagt bij de Lidl. En nee ik word zeker niet gesponsord. Maar mocht iemand van de Lidl dit lezen, dan mogen ze me zeker een paar pakken cadeau doen. Deze vind ik veel beter dan die van de Albert Heijn bijvoorbeeld. Die is veel plakkeriger. De korrel van Lidl blijft mooi en plakt echt veel minder. Bij toeval ontdekt en wil nooit meer zonder.

 

Lente risotto met groene asperges
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 150 gram risotto
 2. 1 ui fijn versnipperd
 3. 1 teentje knoflook geperst
 4. 1 TL oregano
 5. 6 groene asperges
 6. 120 gram doperwten (zelf gebruik ik altijd diepvries)
 7. 150 courgette geraspt
 8. Bosje munt fijn gehakt
 9. 100 gram ricotta
 10. 30 gram pecorino geraspt (Meer is natuurlijk altijd goed. Want kaas)
 11. Peper
 12. 1L bouillon
 13. 1 glas witte wijn
 14. Citroensap
 15. Citroenrasp
Instructions
 1. Halveer de groene asperges, wrijf ze in met olijfolie en grill ze. Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 1 centimeter en zet ze apart.
 2. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Fruit de ui een paar minuten en voeg de knoflook, peper en oregano toe. Fruit het geheel.
 3. Voeg de risotto rijst toe, roer het door de pan en geef het de kans om te wennen aan de hitte en voeg vervolgens de witte wijn toe. Laat het geheel koken op een matig vuurtje.
 4. De risotto moet constant onder een laagje vocht staan. Blijf onder regelmatig roeren bouillon toevoegen. Laat het geheel ongeveer 12 minuten koken.
 5. Nu is het tijd om de doperwtjes toe te voegen. Kook de doperwten mee en laat alles nog 4 minuten koken.
 6. Proef regelmatig of je risottorijst gaar is door er op te bijten. Je proeft dan vanzelf wanneer deze perfect gaar is. Bite, maar niet te veel en zeker niet te zacht.
 7. Is je rijst klaar? Voeg dan eerst de ricotta toe en roer goed door je pan. Daarna kan je onder goed roeren ook de pecorino toevoegen. Oh en vergeet ook het citroensap niet!
 8. Als laatste voeg je ook de munt, courgette en groene asperges toe. Bewaar van alle drie iets ter garnering.
 9. Dien op, garneer het geheel met de overgebleven munt, groene asperge puntjes en rasp er citroenschil overheen. Nog hier en daar een drupje citroensap en je bent klaar voor een smashing dinner!
Notes
 1. Vergeet niet super lekker te eten en een wit wijntje voor jezelf in te schenken!
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply