Loading...

Knetter gezonde falafel

healthy falafel recept

Als ik iets lekker vind, dan is het wel falafel. Je kunt me echt gelukkig maken met een portie ballen, een heerlijke falafel burger of falafel thee. Nee met dat laatste eigenlijk toch niet.

Maar als fitgirl is er natuurlijk nogal wat aan te merken op falafel. Zo worden ze doorgaans in de olie gebakken en zitten ze vol bloem (enkelvoudige koolhydraten en dus de duivel). Tijd dus om een gezonde variant te bedenken die je altijd kan snacken.

Ik verving de bloem door kikkererwten meel. Een stuk gezonder. Maar vind je dat te veel gedoe, dan kan je natuurlijk ook gewoon bloem gebruiken. De falafel wordt gebakken in de oven en niet in de olie. Dat maakt het een stuk gezonder, maar ook wat droger. Wat extra saus (magere kwark, tahini, citroensap en een beetje peper en zout) doen daarbij wonderen.

 

ingredienten healty falafel recept

 

Knetter gezonde falafel
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
18 min
Total Time
38 min
Prep Time
20 min
Cook Time
18 min
Total Time
38 min
Ingredients
  1. 380 gram gekookte groene linzen
  2. 1 flinke hand vol fijn gehakte koriander
  3. 1 flinke hand vol fijn gehakte peterselie
  4. 1 rode peper
  5. 1,5 EL olijfolie
  6. 1 teentje knoflook
  7. 1 scheutje citroensap
  8. 2 EL kikkererwten meel
  9. 1 TL bakpoeder
  10. Zout naar smaak
Instructions
  1. Stof je keukenmachine af
  2. Voeg de gekookte linzen, koriander, peterselie, knoflook, rode peper, olijfolie, citroensap en het zout toe aan de keukenmachine
  3. Maal alles tot een mooi mengsel
  4. Voeg vervolgens de kikkererwtenmeel en het pakboeker toe en zet de keukenmachine weer aan
  5. Pak nu een ovenschaal met een bakpapiertje
  6. Rol van het mengsel balletjes van ongeveer 3 a 4 centimeter dik en leg ze op de bakplaat
  7. Zet de bakplaat ongeveer 18 minuten in de oven
  8. Draai af en toe de balletjes om zodat ze een mooi kleurtje krijgen
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply