Loading...

Knapperige de-lente-komt-er-aan koolsalade

koolsalade

Woohaa, het voorjaar hangt in de lucht. En wat is er lekkerder dan straks buiten in de zon te lunchen of dineren? Echte lente dishes mogen dan ook niet ontbreken. Salades doen het altijd goed met lenteweer. Net zo luchtig en fris en ook nog eens goed voor het lijf. Wij gingen op zoek naar fijne lentekost en vonden het recept voor deze knapperige de-lente-komt-er-aan koolsalade. Hoe je hem maakt? We leggen het je graag uit!

 

koolsalade

 

Wat heb je nodig voor het recept van de knapperige koolsalade?

 

Voor ongeveer 4 personen

  • 250 gram groene kool
  • 200 gram rode kool
  • 75 gram wortels
  • 1 Appel
  • 2 EL Griekse yoghurt
  • 3 EL olijfolie
  • 1 EL witte wijnazijn
  • Sap van 1 citroen
  • 1 EL maanzaad
  • Zout en peper

 

koolsalade

 

En wat ga je doen?

  1. Pak de kolen, spoel ze schoon en snij er reepjes van.
  2. Rasp de wortels en snij de appel in mooie reepjes.
  3. Doe de kool, wortelrasp en appelreepjes in een kom.
  4. Pak nu een tweede kom en meng daarin de yoghurt, olijfolie, wijnazijn, citroensap en de maanzaadjes. Breng naar smaak zout en peper aan.
  5. Meng nu de kool samen met de dressing en zet de salade voor 1 uur in de koelkast.
  6. Serveer lekker koel en met een witte wijn.

 

Eet smakelijk!

 

* Bij dit recept is het ook lekker om gewelde rozijnen toe te voegen.

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply