Loading...

Kies vandaag voor courgette quiche

courgette quiche

Quiche doet het altijd goed op tafel. En het mooie van dit soort recepten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Het misschien wat meer werk, maar probeer je quiche zoveel mogelijk zelf te maken en niet voorverpakt te kopen. Naast dat je eigen recept veel lekkerder is, is het ook nog eens gezonder. Vandaag maken we een courgette quiche. Snel klaar, eenvoudig en nog gezond ook.

 

courgette quiche

 

Wat heb je nodig voor de courgette quiche?

  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 maiskolven
  • 2 grote courgettes, dun gesneden
  • 8 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 EL gedroogde basilicum
  • 1 TL gedroogde oregano
  • ½ TL zout
  • 12 gram geraspte kaas (mozzarella en Zwitserse)
  • 3 eieren, geklopt

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Verhit de boter in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, courgette en champignons toe. Terwijl de groenten bakken, snijdt je de maïskorrels van de kolf. Voeg ze toe in de pan en bak totdat alle groenten zacht zijn, zo’n 5 tot 10 minuten. Haal de pan van het vuur.
  3. Voeg de basilicum, oregano en het zout toe en roer goed door. Voeg nu de kaas en het losgeklopte ei toe.
  4. Bekleed een taartvorm (23 cm) met bakpapier, of vet een gewone pan in. Vul de vorm met het mengsel. Strooi wat kaas over de top.
  5. Bedek de bovenkant met ingevet folie en bak de mais courgette quiche gedurende 20 minuten.
  6. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten tot de bovenkant mooi bruin is.
  7. Laat de quiche nog zo’n 10 – 15 minuten afkoelen voordat je deze in stukken snijdt.

 

Tip: Als je de quiche aansnijdt, ligt er wat extra vocht in de vorm. Dit heeft geen invloed op de stevigheid van de quiche. Wat de quiche extra lekker maakt zijn wat verse kruiden zoals peterselie en basilicum.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply