Loading...

Het allerbeste tussendoortje: crispy chocolade carrés

Het mag dan wel januari zijn. En natuurlijk heb je goede voornemens. Maar toch is het tijd voor koekjes. Waarom? Omdat ze zo lekker zijn. En ook dat mag gewoon in 2015. Dit recept is echt een favoriet van me. Het combineert eigenlijk alles wat ik écht lekker vind in één koekje. Het lekkerste tussendoortje, wel te verstaan!

 

tussendoortje

 

Wat heb je nodig voor de crispy chocolade carrés?

  • 100 ML corn syrup (siroop gemaakt uit zetmeel van maïs)
  • 50 gram suiker
  • 150 gram pindakaas
  • 50 gram cornflakes van gepofte rijst (verkrijgbaar bij de toko)
  • 250 gram fijn gehakte pure chocolade

 

En wat ga je doen?

  1. Gebruik een vierkante of rechthoekige bakvorm om straks mooie carrés te kunnen snijden. Bedenk de bodem met bakpapier. Laat het bak papier aan twee zijden boven de rand uitkomen, zodat je later makkelijk de koek uit de vorm kan tillen.
  2. Pak een sauspan en meng hierin de corn syrup en de suiker en zet de pan op het vuur. Roer af en toe om een mooi mengsel te krijgen.
  3. Zodra het mengsel begint te koken haal je de pan van het vuur en roer je er de pindakaas doorheen.
  4. Voeg nu de cornflakes toe en roer het geheel tot een mooi mengsel. Giet het mengsel vervolgens in de bakvorm en zet hem even weg.
  5. Zet nu een pan met water op het vuur en zet er een kom met de chocolade boven op. Smelt nu de chocolade au bain-marie.
  6. Als de chocolade gesmolten is giet je het boven op de laag pindakaas in de bakvorm.
  7. Laat het geheel nu staan, totdat het is opgestijfd. Als je dit proces wil versnellen kan je de bakvorm ook in de koelkast zetten.
  8. Wanneer alles is uitgehard verwijder je de bakvorm. Snij nu in mooie carrés en dien op. Eet smakelijk!

 

tussendoortje

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply