Loading...

Heerlijke winterkost: Romige venkelsoep

venkelsoep

Ik ben echt gek op soep maken. Je kan er eindeloos mee variëren. Het is zo klaar. En ingevroren heb je voor alle spontane gezelligheid altijd wat in huis. Als het op groente aankomt vind ik venkel echt een parel. Maar helaas zie ik het maar weinig mensen in mijn omgeving gebruiken. Dus wil ik graag de venkel wat meer onder de aandacht brengen. Super lekker en nog erg gezond ook. Het is namelijk een goede bron van mineralen, zoals kalium, calcium en vitamine C. Venkelsoep is dus meer dan verantwoord eten.

 

venkelsoep

 

Wat heb je nodig voor de romige venkelsoep?

 

  • 1 grote venkelknol
  • 1 prei (maak deze goed schoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 ML kookroom (mag ook light zijn)
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1,5 L water

 

 

En wat ga je doen?

 

  1. Versnipper de ui en knoflook. En Snij de venkel en prei in kleine stukjes. Dit hoeft niet te klein, want je gaat straks de pan venkelsoep pureren.
  2. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe er vervolgens de ui en knoflook bij en laat het op een matig vuur fruiten.
  3. Gooi er na enkele minuten de venkel en prei bij en schep alles even goed door elkaar. Vervolgens kunnen de bouillonblokjes en het water erbij.
  4. Laat het geheel 20 minuten koken en haal het vervolgens van het vuur om te pureren.
  5. Als de venkelsoep een mooi mengsel is geworden zonder stukjes breng je het geheel op smaak met de kookroom. Wees voorzichtig en proef na elk scheutje even of de soep naar wens is.

 

Opdienen met een lekker stokbroodje geroosterd in de oven met olijfolie en wat Parmezaanse kaas. Hmmm…Eetsmakelijk!

You might also like

No Comments

Leave a Reply