Loading...

Heerlijke aardappelsalade met zalm  

aardappelsalade

Natuurlijk heb je niet iedere dag zin om uitgebreid te koken. Terecht ook. Er is niks mis met een avondje eenvoudig eten op tafel. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het daarom ook minder lekker hoeft te zijn. Jamie Oliver bewijst dat al jaren. Met deze aardappelsalade laat hij wederom zien hoe je snel iets vol smaak op tafel zet. Dit recept en andere overheerlijke gerechten vind je terug in zijn boek ‘Thuis bij Jamie’.

 

aardappelsalade

 

Wat heb je nodig:

  • 600 gram aardappelen
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • 2 EL Kappertjes
  • Een potje mierikswortel
  • 150 ML crème fraîche
  • Bosje dille
  • 400 gram gerookte zalm
  • Peper en zout

 

Wat moet je doen:

  1. Kook de aardappelen ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  2. Voeg de citroenrasp en de helft van het sap in een schaal en voeg een scheutje rode wijnazijn toe. Meng het geheel. Giet er nu 3 x zoveel olijfolie bij dan er zuur in zit. En voeg vervolgens de kappertjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Voeg nu de aardappels bij het mengsel en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Voeg nu in een klein kommetje een paar EL’s mierikswortel samen met het citroensap en rasp. Voeg vervolgens de crème fraîche toe. Meng het geheel goed door elkaar. Roer er eventueel ook wat dille doorheen.
  5. Het is tijd voor de opmaak. Trek de plakjes zalm van elkaar en beleg een groot bord met de zalmplakjes. Besprenkel de zalm met citroensap en met toefjes van het mierikswortelmengsel. Een beetje dille hier en daar kan natuurlijk geen kwaad.
  6. Leg nu de aardappels boven op de zalm. Besprenkel het geheel met het eventueel overgebleven mengsel uit de aardappelkom. Bestrooi de aardappels nu royaal met het mierikswortelmengsel en de dille.
  7. Serveer de salade met wat stokbrood en een lekker glaasje witte wijn. Eetsmakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply