Loading...

Geroosterde venkel en pompoensoep

geroosterde pompoensoep

Oke, de hoogtij dagen (winter) voor soep liggen inmiddels weer achter ons. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we daarom geen soep meer mogen eten, toch? Ook deze keer hebben we weer een heerlijke variant voor je. Deze keer geroosterde venkel en pompoensoep. Misschien niet een combinatie die direct bij je binnenschiet, maar zeker het proberen waard. Wie durft?!

 

geroosterde pompoensoep

 

Wat heb je nodig voor de geroosterde venkel en pompoensoep?

  • 1 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 1 grote venkel
  • 500 gram flespompoen
  • 1,5 L groentebouillon
  • Zout en peper
  • 125 gram crème fraiche (Voor een gezonde variant is Griekse yoghurt ook prima)

 

geroosterde pompoensoep

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm een oven op 200 graden.
  2. Pak een ovenschaal en besprenkel deze met wat olijfolie.
  3. Snij nu de ui, venkel en pompoen in stukken.
  4. Leg ze vervolgens in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout. Hussel alles even goed door elkaar. Klaar? Zet de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Haal de schaal uit de oven. Pak een grote soeppan en doe de geroosterde groenten in de pan. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook voor ongeveer 15 minuten.
  6. Zet vervolgens een staafmixer in de pan en pureer de soep. Voeg naar smaak crème fraiche of de yoghurt toe.

 

Eet smakelijk!

 

geroosterde pompoensoep

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply