Loading...

Geroosterde courgette pret

courgette recept

Even iets lekkers op tafel zetten. Dat mag natuurlijk niet te veel tijd kosten én moet het ook nog eens gezond zijn. Stellen we daarmee (te) veel eisen aan ons eten? Zeker niet! Tenminste dat hangt er vanaf hoe je het aanpakt. Snel koken en gezond eten kunnen goed samengaan. Kijk maar eens naar dit recept. Courgette is erg gezond en laat zich doorgaans eenvoudig bereiden. Het is een echte  allemansvriend. Daarom vandaag de nodige courgette pret. Een lekker bijgerecht en veel meer dan wachten hoef je er niet voor te doen 😉

 

courgette recept

 

Wat heb je nodig voor het courgette recept?

  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 EL boter
  • 1 TL verse tijm
  • 1 EL olijfolie
  • 4 middelgrote courgettes
  • Fijn zeezout
  • Gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 EL geraspte Parmezaanse kaas

 

*Een kleine courgette per persoon is prima.

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C en plaats een rek in het midden van de oven. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Zet dit aan de kant.
  2. Rooster de knoflook in een kleine steelpan op een middelhoog vuur totdat ze vol zitten met zwarte vlekken, in ongeveer 15 minuten.
  3. Verplaats de knoflook naar een snijplank en verwijder de schil.
  4. Meng de geroosterde knoflook, boter, tijm en olijfolie in een keukenmachine.
  5. Doe de knoflookboter terug in de pan en verhit tot het begint te borrelen. Zet aan de kant.
  6. Was de courgettes grondig en snijd de uiteinden af.
  7. Plaats een satestokje aan weerszijden van de courgette en snijdt met een mes overdwars op ongeveer 0,3 cm van elke snede, zonder helemaal door de courgette heen te snijden.
  8. Zodra de courgette is gesneden, leg je ze op de ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Schep de helft van de knoflookboter over de courgettes. Probeer voorzichtig tussen de schijfjes te deppen.
  9. Bestrooi alle courgettes met zout en peper, dek af met aluminiumfolie en bak ze in de oven voor ongeveer 40 – 50 minuten totdat de buitenkant mooi en krokant en de binnenkant gaar is (baktijd hangt af van de grootte van de courgette).
  10. Verwijder de folie ongeveer halverwege de kooktijd en bestrijk de courgettes met de rest van de kruidenboter.
  11. Bestrooi de courgettes ongeveer 10 minuten voordat ze gaar zijn met de Parmezaanse kaas.
  12. Wanneer ze klaar zijn, leg de courgettes op een bord en verdeel het kookvocht eroverheen en serveer.

 

*Wil je geen boter gebruiken? Alleen olijfolie kan ook prima.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply