Loading...

Frisse limoen kokoscake

limoen kokos cake

Niet te vaak, maar zo nu en dan heb ik echt zin in iets zoets. Natuurlijk liggen de schappen van de supermarkt vol met alles wat je hart maar kan begeren. Toch vind ik het leuker om dan zelf iets te maken. Vaak ook om een goed excuus te hebben iets nieuws uit te proberen. Dat was ook het geval met deze limoen kokoscake. En lekker dat ie is! De icing is echt legendarisch lekker en dit is écht niet overdreven. Erewoord. Zo’n cake krijg ik alleen nooit alleen op. Dat betekend uitdelen en laat mijn omgeving daar nou helemaal geen moeite mee hebben.

 

kokoscake blogpost1

 

Wat heb je nodig voor de frisse limoen kokoscake?

 

Voor de cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 100 ML Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ML kokosmelk
  • 0,5 TL vanille extract (of een half stokje)
  • Zesp van 2 limoenen
  • Sap van 1 limoen
  • 0,5 Pak cake mix (laten we het niet te moeilijk maken deze keer 😉 )

 

Voor de icing

  • 330 gram poedersuiker
  • Sap van 1 limoen
  • 2 TL kokos essence
  • 1,5 EL slagroom of melk (zelf gebruik ik kokosmelk)

 

Extra

  • 1 pakje geraspte kokos

 

 

kokoscake

 

En dit ga je doen

  1. Verwarm de oven naar 180 graden.
  2. Pak een mengkom en volg de aanwijzingen op je pak cake mix. Voeg daar vervolgens de boter, suiker, eieren aan toe. Meng er vervolgen de Griekse yoghurt, kokosmelk, vanille, limoen zesp en sap door.
  3. Doe je mengsel in een bakvorm en zet de kokoscake voor ongeveer een uur in de oven. Prik af en toe met een prikker om te controleren of de cake gaar is.
  4. Is de kokoscake klaar? Haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  5. Ondertussen kan je beginnen met het maken van de icing. Meng in een kom de poedersuiker, limoensap, kokos essence en kokosmelk tot een mooi zacht mengsel.
  6. Smeer je icing over de cake en besprenkel met wat geraspte kokos.

Eten maar!

You might also like

No Comments

Leave a Reply