Loading...

Frisse avocadosalade met garnalen

avocadosalade

Je hebt niet altijd zin in zware maaltijden. Een salade tussendoor is voor mij een aangename afwisseling. Het is gezond, snel klaar en verteerd snel, waardoor je snel weer kan sporten. Ideaal dus voor een doordeweekse avond. Maar elke keer dezelfde salade komt mij een beetje de neus uit en daarom ging ik op zoek naar variatie. Deze frisse avocadosalade met voldoet helemaal aan mijn strenge eisen 😉

 

avocadosalade

 

Wat heb je nodig voor de frisse avocadosalade?

  • 300 gram garnalen
  • 3 EL sambal
  • 1 EL sojasaus
  • 1 TL vissaus
  • 2 pakketjes noodles
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 40 gram fijn gehakte rode ui
  • 1 wortel in kleine stukjes gehakt
  • 1 radijs in kleine stukjes gehakt
  • 2 EL limoensap
  • 1 bosje koriander (hak vooraf naar wens wat fijn)
  • Zout en peper
  • 6 grote bladeren romaine sla

 

avocadosalade

 

En wat ga je doen?

  1. Meng in een kom de garnalen met de sojasaus, sambal, en vissaus. Dit zou je prima ’s ochtends kunnen doen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Meng in een kom de avocado, mango, wortel, ui, radijs, limoensap, koriander, peper en zout. Schud alles goed door elkaar, zodat de smaken goed verdeeld zijn.
  3. Zet een pan water op het vuur. Zodra het water kookt kunnen de noodles er in. Kook de noodles voor ongeveer 2 á 3 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Zet een pan op het vuur en bak de garnalen. Je hebt waarschijnlijk geen olie nodig.
  5. Scheur wat grote bladeren van de slakrop, was ze en leg ze op een bord. Vul ze met de noodles, het avocadomengsel en leg er de garnalen bovenop.

 

Misschien nog een tipje limoensap extra en eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply