Loading...

Frambozen ricotta cake

Oh wat ben ik gek op vers zomerfruit. Bijna elke zaterdagmiddag ben ik wel op de markt te vinden bij de groenteboer. Het kopen van fruit vind ik echt een feestje. Zeker in deze tijd van het jaar valt er genoeg lekkers te snoepen. Aardbeien, blauwe bessen, bramen en niet te vergeten frambozen. Die prachtige dieprode kleur en de smaakexplosie in je mond maken dit tot een van de mooiste soorten fruit. Tenminste als je het mij vraagt.

 

Daar moest ik wat mee doen. Ik besloot er een ricotta cake van te maken. De ricotta geeft een heerlijk romige smaak aan het geheel, terwijl de vanille en frambozen je doen laten smelten bij iedere hap. Klinkt dat te zoetsappig? Nee hoor. Wacht maar tot je zelf een hap geprobeerd hebt van deze frambozen ricotta cake!

 

frambozen ricotta cake

 

Wat heb je nodig voor het recept van ricotta cake?

 

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 TL bakpoeder
  • 0,5 TL zout
  • 3 eieren
  • 180 gram ricotta
  • Vanille stokje uitgeschraapt
  • 110 gram ongezouten boter
  • 150 gram frambozen
  • Poedersuiker voor garnering

 

frambozen ricotta cake

 

En wat ga je doen?

 

  • Verhit de oven op 180 graden en smeer de bakvorm in met boter
  • Pak een mengkom en voeg de bloem, suiker, bakpoeder, zout. Zorg dat het een mooi mengsel wordt.
  • Pak nog een mengkom en voeg de eieren (doe maar zonder schaal), ricotta, vanille en boter toe. Meng alles vervolgens goed door elkaar.
  • Voeg nu de inhoud van de twee mengkommen samen. Heb je een mooi mengsel? Voeg dan de helft aan frambozen toe.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en druk de resterende frambozen in het mengsel.
  • Bak de cake voor 50 minuten. Check ondertussen of de cake al gaar is door er een prikker in te steken. Komt deze er droog uit? Dan is je cake klaar. Al is het niet erg als de cake wat nat blijft.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

 

Is de cake nog niet gaar, maar wel aardig bruin? Dek hem af met wat aluminiumfolie en laat hem de resterende tijd in de oven staan.

 

Bestrooi de frambozen ricotta cake met wat poedersuiker en aanvallen maar. Woop woop!

 

 

You might also like

Comments (2)

  • Frambozen fan 2 jaar ago Reply

    Ik ben dol op frambozen. Ook fijn dat ze vol met foliumzuur zitten ivm zwangerschap.

    Ruud Schoen 2 jaar ago Reply

    Heerlijk zijn ze!

Leave a Reply