Loading...

Foodbox verovert Nederland

foodbox

foodboxen

 

De foodbox verovert in rap tempo Nederland. En dat is niet zo gek. Elke week een box vol gemak, gezonde ingrediënten en bijbehorende recepten op je deurmat is natuurlijk ook niet verkeerd. Maar we kunnen ons voorstellen dat het aanbod inmiddels een beetje onoverzichtelijk is geworden. Foodsels ging daarom op onderzoek uit en zet een aantal leuke foodboxen voor je op een rijtje.

 

 
foodbox

Bij Bee Box kan je terecht voor je wekelijkse portie biologische groente. Direct vanaf de boer, zo bij je op de deurmat. Het leuke is dat de website de boeren introduceert waar de producten vandaan komen. Elke boer vertelt iets over zijn bedrijf en zijn producten. Op deze manier kom je er op een leuke manier achter wat je eigenlijk eet.

De boxen bevatten geen recepten, maar deze zijn wel eenvoudig op de website op te zoeken. Bee Box geeft je op de website handige tips over hoe je de producten het beste kan bewaren. Heb je behoefte aan een stukje vlees of vis dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

 

Biologisch: Ja

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: 3 verschillende groente pakketten

Prijs 2 personen vanaf: €25,-

Website: www.beebox.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Elke week een krat vol eerlijk eten. Waarom eerlijk? Omdat de producten zo bij de boer vandaan komen en daar een eerlijke prijs voor krijgen. En je eet wat het seizoen je brengt. Ook De Krat laat op de website zien wie de leveranciers zien. De informatie is alleen wat beperkt. Recepten worden niet bijgeleverd, maar zijn op de website wekelijks na te lezen. Fijn is dat je bij De Krat niet elke week hoeft af te nemen. Het is ook mogelijk om een twee wekelijks abonnement af te sluiten. Neem je een proefabonnement? Dan krijg je daar nu een hippe ecologische draagtas bij cadeau.

 

Biologisch: Ja

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: Een krat voor door de week of een weekend krat

Prijs 2 personen vanaf: €37,-

Website: www.dekrat.nl

Facebook

 

 
foodbox

Verse biologische producten uit Holland. Dat is waar Streekbox voorstaat. Het assortiment is behoorlijk breed. Naast een gezins-, veggie- en fruitbox heb je ook de keuze uit een leuke Jamie Magazine box en een Gourmetbox. De boxen worden geleverd met recepten en hoef je dus niet nog eens van de website te halen. Dat geldt ook voor de Jamie Magazine boxen. De recepten, maar ook de ingrediënten zijn geïnspireerd op de smaak van de meester zelf.

 

Biologisch: Ja

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: 8 boxen. Basic tot uitgebreid en specials

Prijs 2 personen vanaf: €29,- (Gezinsbox)

Website: www.streekbox.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Fooddelicious is bij ons al bekend als webshop, maar wist je dat ze ook foodboxen versturen? Eigenlijk is het meer een verrassingsbox, dan een foodbox. Maar dat maakt het niet minder de moeite waard. Een box vol delicatessen zoals olijfolie, Spaanse azijn of Franse Mosterd, die elke twee maanden bij je voor de deurstaat. Het is alsof je elke keer weer een cadeau mag uitpakken zo leuk.

 

Biologisch: Niet perse

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: 1 box elke twee maanden

Prijs vanaf: €34,95 per 2 maanden

Website: www.foodelicious.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Ook Food we love is een delicatessen box en niet zo zeer een maaltijdbox. Elke box bevat een aantal mooie producten met inspiratievolle recepten. Meer recepten en verhalen over de producten vind je op de website. Het leuke is dat Food we love haar gebruikers aanmoedigt om recepten en ervaringen met elkaar te delen. Hierdoor ontstaat een hechte community waarbij je lekkere ideeën opdoet.

 

Biologisch: Niet perse

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: 1 maandelijkse box vol verrassingen

Prijs vanaf: €24,95 per maand

Website: www.foodwelove.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Bites we love is het zusje van Food we love. Maar in tegenstelling tot de grote zus richt Bites we love zich op tussendoortjes. De eigenaren vonden het Nederlandse aanbod aan tussendoortjes eenzijdig en startte een revolutie. Dat resulteerde in een box vol heerlijke noten, zaden, superfoods en af en toe een stukje chocolade.

De boxen zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Pure, Power en Pleasure. De Pure box is lekker voor de afwisseling. Terwijl de inhoud van de Power box gericht is op het verhogen van je energielevel. En na een dag hard werken is de Pleasure box pas echt genieten.

 

Biologisch: Niet perse

Ook vlees of vis: Nee

Keuze uit: 3 verschillende boxen

Prijs: Alle 3 de boxen zijn €4,95 per week.

Website: www.biteswelove.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Wellicht de bekendste naam uit ons onderzoek. En niet zonder reden. Hello Fresh is echt een gemaksbox. Elke week een box vol verse producten toegestuurd krijgen inclusief recepten waar je maximaal 30 minuten mee bezig bent. Klinkt relaxt toch? Hello Fresh heeft drie verschillende boxen. De Original, Veggie- en een Fruitbox. En komt het een keer niet uit, dan kan je de box ook een weekje afzeggen.

 

Biologisch: Niet perse

Ook vlees of vis: Ja

Keuze uit: 3 verschillende boxen

Prijs 2 personen vanaf: €34,-

Website: www.hellofresh.nl

Facebook

 

 

 
foodbox

Bij Proef bestel je de Vitatas. Een tas vol biologische verse groenten en fruit. Zoveel mogelijk uit het seizoen. De tas wordt niet geleverd met recepten, maar deze zijn wel op de website terug te vinden. Net zoals achtergrond informatie over de herkomst van alle producten. Op een leuke manier kom je er achter wie je producten heeft verzorgd en waar ze vandaan komen. De Vitatas is misschien niet het meest uitgebreide pakket in ons onderzoek, maar wel erg gezond en relatief gezien goedkoop, want voor €7,50 heb je al een pakket waar je met twee personen van kan eten.

 

Biologisch: Ja

Ook vlees of vis: Nee

Keuze uit: 7 tassen voor 1 of meer personen en een fruittas.

Prijs 2 personen vanaf: €7,50 per week

Website: www.proef.nu

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply