Loading...

Een verrukkelijk dagje

de tasty

Afgelopen weekend zat er een aangenaam geurtje aan de Jaarbeurs. Twee dagen lang konden bezoekers genieten van heerlijke smaken, culinaire workshops en de mooiste kookspullen. De Tasty vierde een fijne eerste editie en Foodsels was aanwezig om de sfeer te proeven.

 

We love proefpleinen

Het fijne van een culinair event is dat er genoeg te proeven valt. En dat was op De Tasty niet anders. Verschillende ‘proefpleinen’ met ieder zijn eigen producten en smaken leerde de bezoekers wat kwaliteit is. Centraal op de beurs stond de proefmarkt. Met smaken van over de hele wereld. Heb jij weleens avocado olie geproefd? Wij nog niet. En lekker dat het was. Daarmee tover je iedere salade om tot een top gerecht. Maar ook heerlijke worstjes, de compote van Zoetzuurenhartig.nl en smaakvolle geitenkaasjes vulde de markt goed aan.

 

de tasty

 

Spektakel in de kookarena

Na al dat proeven snel even kijken bij het Kooktheather. Daar lieten de dames van Chickslovefood zien hoe je kookt met vijf of minder ingrediënten. Na afloop liepen de dames rond op de beurs en kon je een praatje met ze maken bij de stand van hun uitgever. En niet alleen deze dames liepen rond voor een praatje, maar ook Rutger van den Broek en Robèrt van Beckhoven waren aanwezig. Robèrt gaf een druk bezochte workshop Patisserie waar men letterlijk voor in de rij stond.

 

de tasty

 

Na alle actie was het tijd voor een drankje en dus waren we snel te vinden op het wijnplein. Een gezellige hoek met een grote diversiteit aan wijnen. Zo liet de Champagist.nl het publiek kennismaken met de Provence, maar kwam je ook aan je Italiaanse trekken bij de Wijnbroers.nl. Naast de gangbare wijnlanden was ook Kretawijnen.nl aanwezig. Griekenland is niet het eerste land waar je aan denkt bij goede wijn, maar we hebben ons laten verrassen door de goede smaken die Kreta ons biedt.

 

Een hemel voor je chocoverslaving

Koffieliefhebbers en chocolade verslaafden konden zich laven op het KTC paviljoen. Wat een heerlijkheid op de vierkante meter. Heb je ooit weleens chocolade geproefd met 75% cacao? Wij nog niet, maar het is ons erg goed bevallen.

 

De Tasty; Een sympathiek event

Moe maar voldaan en met een grote tas heerlijkheden zijn we huiswaarts gekeerd. De eerste editie van De Tasty was zeer geslaagd. Het was misschien niet het grootste culinaire event dat we bezochten, maar dat kwam juist de gemoedelijkheid ten goede. Stands waren goed bereikbaar en namen de tijd voor een praatje. Ook de worshops waren een groot succes. Er was voldoende leven in de brouwerij en het programma was erg divers. De enige tip die wij de organisatie willen meegeven is om het horeca aanbod iets te vergroten. De keuze tussen biologische friet of een coon bread was niet heel groot. En dat kan op een culinair event natuurlijk beter. Wij zitten in ieder geval met een heerlijk venkelworstje en een Portugese wijn nog na te genieten van dit leuke event. Tot volgend jaar!

 

de tasty

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply