Loading...

Een exotisch pannetje zalm

gebakken zalm

Zalm is een van mijn meest favoriete vis om te eten. Maar alleen gebakken word zalm toch een beetje saai. En daarom ging ik op zoek naar andere manieren om zalm te bereiden. Nu is zalm met pasta erg lekker, maar voor nu zocht ik naar iets meer speciaal. Uiteraard niet te moeilijk, want het moet ook door de week zo op tafel staan. Dit recept bied je dat allemaal. Gebakken zalm met een Oosters tintje. Lekker, gezond en binnen 10 minuten klaar. Wat wil je nog meer?

 

gebakken zalm

 

Wat heb je nodig voor de gebakken zalm?

 

Voor 4 personen

  • 240 ML kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 TL gemalen citroengras
  • 0,2 TL kurkuma
  • 0,3 TL korianderzaad
  • 0,5 TL vissaus
  • Zout en peper
  • 400 – 600 gram zalm (ongeveer 100/150 gram per persoon)
  • Olijfolie

 

gebakken zalm

 

En wat ga je doen?

  1. Meng in een kom de kokosmelk, knoflook, citroengras, kurkuma, korianderzaad, vissaus, peper en zout samen in een kom.
  2. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Besprenkel de zalm met wat zout en leg hem in de pan. Heb je zalm met huid? Leg de zalm dan met de huid naar boven. Bak de zalm 1 minuut aan elke kant.
  3. Voeg nu het koksmelkmengsel toe en laat de zal ongeveer 8 minuten sudderen.
  4. Haal de pan van het vuur en dien de zalm op.

 

Zalm met een oosters tintje. Serveer het met rijst. Eet smakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply