Loading...

De romigste avocado hummus die je ooit proefde

avocado hummus

Oorspronkelijk komt hummus uit Libanon. Maar na eerst het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije te hebben veroverd was ook Europa aan de beurt. En terecht, want hummus is een alleskunner en altijd lekker. In vele varianten te verkrijgen, maar het is ook erg eenvoudig zelf te maken. Hoe? Wij laten je zelf hummus maken in een handomdraai en geven er een tropische twist aan. Hier is onze avocado hummus.

 

avocado hummus

 

Wat heb je nodig voor avocado hummus?

  • 1 blik kikkererwten a 400 gram
  • 1 rijpe avocado
  • 1 EL tahini (sesampasta)
  • 1,5 EL extra vergine olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Mespunt komijn
  • 1 bosje koriander

 

avocado hummus

 

En wat ga je doen?

  1. Pak de keukenmachine en voeg daarin de kikkererwten, olijfolie, tahini en de knoflook samen in de keukenmachine samen. En maal alles fijn tot een mooi mengsel.
  2. Waarschijnlijk is het mengsel nu nog vrij droog. Daarom ga je nu geleidelijk het limoensap toevoegen. Eerst een helft en als dat niet genoeg is ook de tweede helft. Controleer ondertussen of het mengsel mooi glad begint te worden en ook de smaak.
  3. Is alles in balans? Voeg dan de avocado in stukken en de komijn toe. Voeg vervolgens naar smaak de koriander toe.
  4. Probeer de hummus mooi op smaak te krijgen en goed glad te houden. Voeg desnoods nog wat olijfolie toe.

 

Lekker voor bij de couscous, tapas of op brood. Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply