Loading...

De beste citroen cake van Italië

De beste citroen cake van Italië

Capri is een van de Italiaanse droomeilanden. Je vindt er celebrities en luxe winkeltjes tot heerlijke natuur en rust. Het eiland ademt la dolce vita én dat is precies waar deze citroen cake je aan doet denken. Zoet en fris tegelijk. Neem een hap, doe je ogen dicht en waan je even op dit goddelijke eiland.

 

De beste citroen cake van Italië

 

Wat heb je nodig voor de citroen cake?

  • 1 EL boter en een beetje bloem voor de bakvorm
  • 30 gram amandelmeel
  • 160 gram cakemeel
  • 120 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 60 ml volle melk
  • 50 gram poedersuiker

 

Wat moet je doen

  1. Bereid je bakvorm voor: beleg de bodem van je vorm met bakpapier. Bestrijk de bakvorm met boter. Vergeet ook niet om je bakpapier te bestrijken. Bestrooi nu de vorm met een klein beetje bloem.
  2. Verwarm de oven tot 180 graden celcius.
  3. Mix de amandelmeel en cakemeel tot een homogeen mengsel.
  4. Meng in een kom de boter samen met de suiker tot er een mooi mengsel ontstaat.
  5. Voeg nu een voor een de eieren toe. Blijf goed roeren.
  6. Haal het merg uit je vanille stokje en voeg samen met de melk, citroenrasp en sap toe aan het mengel. Roer totdat alles goed is opgenomen in je mengsel.
  7. Voeg als laatste het meelmengsel toe en kneed totdat het zacht is.
  8. Leg het beslag in de bakvorm en plaats de vorm in de oven voor ongeveer 20 – 25 minuten.
  9. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen. Haal nu de cake uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. En opdienen maar!

 

De beste citroen cake van Italië

You might also like

No Comments

Leave a Reply