Loading...

Creamy asperges met gegrilde kaas

Creamy asperges met gegrilde kaas

Soms kom je van die hele fijne smaakcombinaties tegen. Dit is er écht zo een. Een heerlijk bijgerecht bij een fijn stukje lamsvlees of biefstuk. Met een goed glas rode wijn komen de smaken helemaal goed tot zijn recht. Het is dan misschien niet zo calorie arm, maar dat hoeft ook niet altijd. Als je door de week goed op je voeding let, dan mag je in het weekend best eens uitpakken.

 

Creamy asperges met gegrilde kaas

 

Wat heb je nodig voor de creamy asperges met gegrilde kaas:

  • 1 bos groene asperges
  • 2 EL boter
  • 40 gram bloem
  • 1 kopje melk
  • 1 eidooier
  • 0,5 TL mosterdpoeder
  • Een paar druppels Worcestershire sauce
  • Zout en peper
  • 120 gram cheddar kaas

 

En nu

  1. verhit de oven op 200 graden en haal alvast je bakplaat uit de oven. Leg een bakpapiertje op de bakplaat.
  2. Heb je dikke asperges? Blancheer ze dan eerst 1 minuut voordat je ze in de oven legt. Zijn je asperges good to go? Halveer ze in de lengte richting en leg ze in het midden van de bakplaat.
  3. Pak een sauspan. Smelt de boter en voeg er onder constant roeren de bloem door. Doe dit 1 á 2 minuten. Haal nu de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe totdat er een mooie zachte saus ontstaat. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus 3 minuten indikken.
  4. Haal nu de pan van het vuur en voeg de eidooier, mosterdpoeder, Worcestershire sauce en het zout en de peper toe.
  5. Giet de saus vervolgens over de asperges heen en bestrooi het geheel met cheddar kaas
  6. Plaats de plaat nu in de oven en laat 8 tot 10 minuten bakken. Zet nu de plaat op de hoogste stand in de oven en zet de oven op grilstand. Laat staan totdat je asperges een mooi goud jasje krijgen.
  7. Haal ze uit de oven en serveren maar! Oh, en vergeet je wijn niet.

You might also like

No Comments

Leave a Reply