Loading...

Citroenpudding met een vleugje kokos

citroenpudding

Gek als ik ben op Italië en dus ook op Limoncello mocht een dessert met deze zonnige likeur natuurlijk niet ontbreken op ons blog. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar wat creativiteit aan recepten. En het zal dus ook zeker niet het laatste recept zijn met Limoncello dat je tegenkomt op Foodsels. Deze citroenpudding is niet alleen heel erg lekker. Wanneer je ze in kleine schaaltjes bereidt dient het ook nog eens erg leuk op.

 

citroenpudding

 

Wat heb je nodig voor de citroenpudding?

 

Voor 6 personen

 

  • 65 gram bloem
  • Snufje zout
  • 3 eieren (Eiwit gescheiden van het eigeel)
  • 200 gram suiker
  • 1 TL citroenrasp
  • 2 EL citroensap
  • 60 ML Limoncello (Maar dat mag natuurlijk altijd meer zijn 😉 )
  • 300 ML kokosmelk*
  • Poedersuiker ter decoratie

 

*Zelf ben ik fan van de cocos cream van de toko. Die is namelijk heel erg romig.

 

citroenpudding

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven naar 180 graden.
  2. Gebruik zes kleine ovenbestendige schaaltjes. Plaats ze in een grote ovenschaal. Vul de grote ovenschaal tot 2/3 hoogte van de kleine schaaltjes.
  3. Doe in een mengkom de bloem en het zout.
  4. Meng in een andere kom de eigelen en 150 gram suiker. Klop de eieren goed los. Voeg nu de bloem toe en blijf goed roeren.
  5. Als het een mooi mengsel is voeg je de citroenrasp toe. Gevolgd door het citroensap, Limoncello en de kokosmelk.
  6. Klop nu in een andere schaal het eiwit los. Voeg hier de laatste 50 gram suiker aan toe. Als er pieken in het eiwit blijven staan is het mengsel stijf genoeg.
  7. Spatel nu eerst ¼ van het eiwit door het bloemmengsel. Doe dit rustig aan, zodat het eiwit luchtig blijft. Voeg vervolgens de rest toe.
  8. Giet het mengel in de ovenschaaltjes en plaats het geheel in de oven. Bak voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Het mengsel is gaar als de kern stevig en veerkrachtig is. Controleer dit met een satéprikker. Als de bovenkant al bruin is, maar de rest nog niet gaar, bedek dan de schaaltjes met aluminiumfolie.
  9. Haal het geheel uit de oven en laat de schaaltjes nog 15 minuten rusten in het water.
  10. Haal ze er uit en bestrooi ze met poedersuiker.

 

De citroenpudding is klaar om op te dienen. Eet smakelijk!

 

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply