Loading...

Pasta met ricotta, spinazie en rode peper

Citroen ricotta pasta met spinazie en rode peper

Ken je dat? Van die dagen dat je zin hebt in iets lekkers, maar dat het niet te veel werk mag zijn. Oh, en het moet ook nog gezond zijn. Deze heerlijke citroen ricotta pasta met spinazie en rode peper is dan precies wat je nodig hebt. Dit is echt een van onze favorietjes. Heerlijk met een wit wijntje op een dinsdagavond of tijdens een gezellig etentje met vrienden in het weekend.

 

Citroen ricotta pasta met spinazie en rode peper

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram tagliatelle
  • 75 gram ricotta
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 Citroen
  • 4 handen vol (Baby) Spinazie
  • Halve rode paprika
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 1 Rode peper

 

Wat moet je doen?

  1. Cook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Maar je kan natuurlijk ook zelf proeven wanneer het al dente is.
  2. Raps ongeveer 1 TL van de citroen en hak de halve rode peper fijn.
  3. Neem een schaal en meng de ricotta, citroensap en citroenrasp, peper en zout (naar smaak) en de rode peper. Meer rode peper mag natuurlijk ook. Dit gerecht is namelijk best lekker met wat extra bite.
  4. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook en paprika voor ongeveer 3 minuten.
  5. Is de tagliatelle gaar? Giet snel af en bewaar een klein beetje van het kookvocht.
  6. Voeg de tagliatelle in de pan bij de knoflook en paprika. En voeg ook de spinazie en ricotta mix toe.
  7. Voeg een klein beetje kookvocht toe en laat een minuutje staan totdat de spinazie krimpt.
  8. En opdienen maar. Garneer met nog wat peper, zout en stukjes rode peper voor de kleur.

Buon apetito!

 

Citroen ricotta pasta met spinazie en rode peper

You might also like

No Comments

Leave a Reply