Loading...

Citroen Meringue Cupcakes

merinque cupcake

Citroen meringue taart is een klassiekertje onder de desserts. Waarom dan zouden we hier dan niet vaker van genieten door er cupcakes van te maken. Het lijkt misschien een hele waslijst aan ingrediënten, en ja dat is het ook, maar soms zijn recepten die een beetje tijdrovend zijn meer dan de moeite waard. Als je het jezelf makkelijk wil maken kan je ook gebruik maken van cupcake mix uit een pakje 🙂

 

merinque cupcake

 

Wat heb je nodig voor Citroen Meringue Cupcakes?

  • 195 gram Bloem
  • ½ TL bakpoeder
  • ¼ TL bak soda
  • ¼ TL zout
  • 150 gram + 2 EL kristalsuiker
  • 60 gram zachte boter
  • 1,5 EL fijn geraspte citroenschil
  • 60 ML plantaardige of koolzaadolie
  • 1 groot ei
  • 2 grote eidooiers
  • ½ TL citroen extract
  • ½ TL vanille extract
  • 80 ML melk
  • 60 ML verse citroensap
  • Lemon curd

 

En voor het meringue glazuur

  • 150 gram + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 80 ml water
  • 1 eetlepel glucosestroop
  • 3 grote eiwitten, op kamertemperatuur

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de bloem, bakpoeder, bak soda en het zout.
  3. Mix de suiker, boter en citroenrasp met een mixer op medium hoge snelheid tot een licht en luchtig mengsel.
  4. Voeg nu de plantaardige olie toe en mix dit.
  5. Voeg hierna het ei toe en meng dit goed samen, voeg hierna de eidooiers, citroen extract en vanille extract toe en meng tot alles goed is gecombineerd.
  6. Meet de melk in een maatbeker en voeg hier het citroensap aan toe.
  7. Voeg de bloem in combinatie met de melk/ citroensap toe in 3 stappen en vermeng alles goed na elke stap.
  8. Vul 12 beklede cupcake bakjes 2/3 met het beslag, en bak deze zo’n 19- 21 minuten. Wanneer je een tandenstoker schoon uit het centrum van de cupcake kunt halen, is deze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten in de muffinvorm afkoelen.

 

Meringue glazuur

  1. Meng 150 gram suiker samen met het water en de glucosestroop in een steelpan. Breng het mengsel op matig vuur aan de kook, roer voortdurend totdat de suiker is opgelost, laat het dan verder koken zonder te roeren en verwarm het mengsel tot 230 graden (zorg ervoor dat je de temperatuur controleert met een snoep thermometer).
  2. Ondertussen meng je de eiwitten met een mixer op medium hoge snelheid tot zachte pieken vormen, voeg dan de resterende eetlepel suiker toe en klop tot alles goed is gemengd.
  3. Zodra de suikerstroop de 230 graden heeft bereikt haal je deze van het vuur en voeg dit langzaam en in een vaste stroom toe aan het eiwit mengsel. Zodra alle siroop is gemengd, verhoog je de snelheid tot een medium stand en klop het mengsel stijf (Het mengsel en de kom moeten koel zijn) in zo’n 7-10 minuten.
  4. Smeer het glazuur direct na bereiding op de cupcakes.

 

Laat de cupcakes compleet afkoelen en verdeel vervolgens 1 eetlepel lemon curd over de top van elke cupcake. Spuit het Meringue glazuur over de cupcakes en brand de randjes zorgvuldig. Ze zijn het lekkerste binnen 1 uur nadat ze zijn bereidt!

 

Eet smakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply