Loading...

Om door een ringetje te halen: Carrot cake donuts

Donuts eten we in Nederland eigenlijk veel te weinig. En aangezien Dunkin Donuts pas in 2016 zijn eerste filiaal in Nederland zal openen zijn we op ons zelf aangewezen. (Tenminste, je kunt ze natuurlijk ook in de supermarkt kopen maar dat klinkt minder dramatisch.) Het leuke van donuts is dat je er eindeloos mee kunt varieren. Zo kwamen we dit recept tegen van carrot cake donuts…ja inderdaad carrot cake én donuts. Is dat een feestje of niet?

 

donuts blogpost1

 

Wat heb je nodig voor carrot cake donuts?

  • 80 ml + 1 TL melk
  • 1 TL azijn
  • 3 EL gesmolten, ongezouten boter
  • 65 gram wit volkoren meel
  • 65 gram bloem
  • 1 TL bakpoeder
  • 0,5 TL kaneel
  • 0,5 TL gember
  • Snuf zeezout
  • 0,25 TL vers geraspte nootmuskaat
  • 0,25 TL kruidnagel
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 EL honing
  • 1 groot ei
  • 1 vanille stokje
  • 2 vers geraspte wortels

 

Glazuur:

  • 85 gram roomkaas
  • 80 gram poedersuiker
  • 2 -3 EL halfvolle room

 

Garnering:

  • Fijngesneden ongezoete, geroosterde kokosnoot (is geen must als je geen palmboom in de buurt hebt)

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng de melk en azijn door elkaar in een kleine kom. Laat het 5 minuten staan zodat het kan opdikken.
  3. Smelt de boter zet dit apart zodat het kan afkoelen.
  4. Klop ondertussen de meel, bakpoeder, zeezout, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel in een grote kom. Zet dit ook opzij.
  5. Klop de suiker, honing, het ei en de vanille door de afgekoelde boter tot het gelijkmatig verdeeld is. Voeg de melk toe.
  6. Meng de wortels, natte en droge ingrediënten kort door elkaar. Het te lang mengen van het deeg zorgt voor een te stevige donut.
  7. Vet de donut pan in. Vul het mengsel gelijkmatig in de pan, vul 2/3 van de vorm.
  8. Bak de donuts gedurende 7 minuten. Laat ze 1 minuut afkoelen voordat je de donuts uit de pan verwijderd en op een rek laat afkoelen.
  9. Maak ondertussen het glazuur. Klop de roomkaas tot een glad en luchtig mengsel. Voeg 30 gram poedersuiker en 1 eetlepel halfvolle room toe en klop weer tot een glad geheel. Voeg nogmaals 30 gram poedersuiker en een eetlepel halfvolle room toe en klop weer tot een glad mengsel. Stop hier als je een dikker en minder zoete glazuur wilt. Voor een dunner en zoeter glazuur voeg je nogmaals 20 gram poedersuiker en een eetlepel halfvolle room toe. Notitie: Het dikkere glazuur heeft veel meer tijd nodig om hard te worden.
  10. Na zo’n 15- 20 minuten, als de donuts zijn afgekoeld, kun je het glazuur aanbrengen.
  11. Bestrooi de donuts met de geroosterde kokos (rooster e in een koekenpan op een laag vuur totdat ze lichtbruin kleuren). Dit is echter niet noodzakelijk voor een top hap.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply