Loading...

Blueberry crumble cake

Blueberry crumble cake

Deze  blueberry crumble cake is echt een verrukkelijk tussendoortje. Gewoon uit het handje, bij de koffie of tijdens een high tea in het weekend. Niet moeilijk en toch lekker. Laat de oven het werk maar doen!

 

Wat heb je nodig voor de blueberry crumble cake?

• 120 gram ongezouten room boter

• 2 TL citroenrasp

• 180 gram suiker

• 1 ei

• 1 Vanille stokje

• 260 gram bloem

• 2 EL bakpoeder

• 1 EL zout

• 2 doosjes blauwe bessen

• 0,5 glas karnemelk

 

Blueberry crumble cake

 

En nu:

  1. Verhit de oven naar 180 graden.
  2. Meng in een kom de roomboter, citroenrasp en de suiker tot een mooi mengsel.
  3. Voeg nu het ei en de vanille toe. Meng ondertussen in een andere kom de blauwe bessen met een paar schepjes van de bloem. Meng ook de bloem, bakpoeder en het zout.
  4. Voeg nu je bloemmengsel toe aan het beslag en schenk de karnemelk erbij. Even goed mengen en voeg als laatste de blauwe bessen toe. Doe de bessen als laatste bij het mengsel. Zo voorkom je dat de bessen kneuzen.
  5. Pak nu een bakvorm en smeer hem in met boter. Voeg het mengesel toe en plaats het geheel 35 á 45 minuten in de oven. Prik af en toe met een sateprikker om de gaarheid te controleren.
  6. Haal het geheel uit de oven en laat je schoonheid even 15 minuten rusten. Snij mooie vierkante stukken af, bestrooi ze met poedersuiker en smullen maar!

 

Blueberry crumble cake

You might also like

No Comments

Leave a Reply