Loading...

Gele romige bloemkoolsoep

Ik vind het leuk om mensen te verassen met recepten die ze niet snel zelf bedenken. Bloemkool leent zich hier uitstekend voor. Waar men vaak toch meer de traditionele bereiding kent, leent bloemkool zich uitstekend om mee te experimenteren. Wanneer ik vertel dat we bloemkoolsoep eten, reageren vrienden vaak verbaasd. Missie geslaagd zullen we maar zeggen ๐Ÿ˜‰

De combinatie met kurkuma is erg fijn en ook de croutons met garam marsala geven een extra kick aan de soep. Mocht je garam marsala niet in de plaatselijke super kunnen krijgen, dan vind je het vast bij de toko of de Turkse supermarkt. Uiteraard kan je voor de croutons ook andere kruiden gebruiken. Ik denk dat ras el hanout, komijn en gemalen koriander ook erg lekker zijn bij deze soep. Probeer het eens uit en mocht het een succes zijn dan hoor ik het graag van je.

 

Gele romige bloemkoolsoep met kikkererwten croutons
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. Voor de soep
  2. 1 bloemkool
  3. 1 koolraap
  4. 2 uien
  5. 1 grote teen knoflook (of 2 kleintjes)
  6. 1,5 liter groente bouillon
  7. Scheutje olijfolie
  8. Versgemalen peper
  9. Kruiden
  10. 1 TL kurkuma
  11. 0,5 TL ras el hanout
  12. 0,5 TL gemalen koriander
  13. Voor de croutons
  14. 0,5 blik kikkererwten
  15. 2 EL olijfolie
  16. 1 TL garam marsala
  17. Peper en zout
Instructions
  1. Snij de bloemkool en koolraap, ui en knoflook in stukjes
  2. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in
  3. Warm genoeg? Dan kan de ui en knoflook erbij om te fruiten
  4. Voeg vervolgens de kruiden toe en meng het tot een mooi geheel
  5. Nu kan je ook de bloemkool en koolraap toevoegen. Gevolgd door de bouillon
  6. Laat 20 minuten koken en je soep is klaar!
Notes
  1. Voor de croutons
  2. 1. Verwarm je oven op 200 graden
  3. 2. Meng in een kom de olijfolie met peper, zout en garam marsala
  4. 3. Voeg de kikkererwten toe en meng het geheel
  5. 4. Leg de kikkererwten op een bakplaat en doe ze ongeveer 15 minuten in de oven
  6. 5. Haal de kikkererwten uit de oven, hussel ze goed om en zet ze er nog een kleine 10 minuten in
  7. 6. Nu zijn ze heerlijk knapperig om aan je soep toe te voegen
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply