Loading...

Blauwe bessen, Citroen & Amandel cake

Blauwe bessen, Citroen & Amandel cake

Blauwe bessen zijn super gezond. Zo bevat het kittige besje Anthocyanine. Dit geeft hem naast zijn kekke kleur ook het vermogen om veroudering tegen te gaan, werkt het cholesterol verlagend en ontstekingsremmend.  Daarnaast bevatten blauwe bessen ook nog eens een grote hoeveelheid anti-oxidanten. Genoeg reden om er veel van te eten toch? Maar elke dag blauwe bessen smoothies kan op den duur gaan vervelend. Daar hebben wij wat op gevonden. Wat dacht je van deze citroen amandel cake met blauwe bessen.

 

Blauwe bessen, Citroen & Amandel cake

 

Wat heb je nodig voor de blauwe bessen, citroen & amandel cake?

 

Voor de cake

  • 400 gr amandelmeel
  • 0,5 TL zout
  • 2 TL bakpoeder
  • 120 ml koolzaad olie
  • 120 ml honing of esdoornsiroop
  • 2 citroenen
  • 3 grote eieren
  • 300 gr blauwe bessen (bewaar de helft hiervan voor de topping)

 

Voor het glazuur

  • 250 g Griekse yoghurt, uitgelekt
  • 2 EL honing- of esdoornsiroop
  • 1 TL vanille extract (of een vanille stokje)

 

Blauwe bessen, Citroen & Amandel cake

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de gemalen amandelen, het zout en het bakpoeder in een grote kom en deze opzij.
  3. Verwarm de olie en honing in een steelpan op heel laag vuur totdat het gemengd is.
  4. Rasp de schil van de twee citroenen en voeg deze toe aan het honing/olie mengsel. Snij de citroenen doormidden en knijp het sap van drie halve citroenen in het mengsel, één helft bewaar je voor het glazuur.
  5. Voeg het mengsel toe aan de kom met droge ingrediënten.
  6. Voeg hierna de eieren toe en meng deze samen met 150 gr blauwe bessen door het beslag. Roer het beslag totdat alles goed gemengd is.
  7. Vet een springvorm in en doe het beslag in de vorm.
  8. Bak de cake in 40 tot 50 minuten totdat deze goudbruin is, en helemaal doorbakken is*.
  9. Haal de cake uit de oven en laat deze minstens 30 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt. Maak in de tussentijd het glazuur.
  10. Laat de yoghurt ongeveer 20 minuten uitlekken in een theedoek. Dit is om de yoghurt minder dun te maken.
  11. Gooi het water weg en meng de yoghurt met de honing, het vanille extract en het sap van de overgebleven halve citroen. Laat het glazuur afkoelen in de koelkast.
  12. Wacht tot de cake helemaal is afgekoeld en bestrijk deze dan met glazuur. Versier de cake met de overgebleven blauwe bessen en serveer deze hierna.

 

*Tip: Je kan de cake de laatste vijftien minuten van de baktijd met zilverfolie bedekken, als deze er verband uit begint te zien.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply