Loading...

Banana espresso havermout pancakes

banana espresso pancakes

Hoe mijn favoriete zondagochtend er uitziet? Nou dan gaat er natuurlijk geen wekker af. Heerlijk uitslapen met de gordijnen open, zodat het licht door de luxaflex mijn bed weet te vinden. Rustig opstaan en voordat ik een rondje ga hardlopen eerst relaxt ontbijten. Eigenlijk heb ik altijd wel vers fruit in huis en dat staat zeker op het menu. Maar zondagochtend vind ik echt een feestje. En dus wordt er regelmatig ontbeten met pancakes. Wel gezonde natuurlijk 😉 Havermout banana pancakes wel te verstaan.

Het leuke aan havermout pancakes is dat je er zo ontzettend mee kan variëren. Vaak voeg ik er een schep whey (proteine poeder) aan toe. Dit geeft veel smaak en zorgt voor de nodige zoetstoffen die eventuele honing vervangen. Samen met wat vers fruit en een schepje frisse kwark is dit echt een feestje. 

Om het nog spannender te maken, probeerde ik laatst deze havermout pannenkoeken te maken met koffie. Ik zag dit op het Instagram account van Lindsey Ostrom van Pinch Of Yum. Een van mijn favo foodbloggers. Dat moest ik natuurlijk even proberen. En eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er zijn. Ze waren heerlijk. Smaken niet te nadrukkelijk naar koffie, maar geven toch een hele fijne smaak mee. Echt een aanrader.

 

Coffee banana pancakes
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. - 70 gram havermout
  2. - 1 TL bakpoeder
  3. - 1 groot ei
  4. - 1 banaan
  5. - 125 ML espresso
  6. - 30 gram whey (proteine shake poeder)
  7. - Kokosolie om in te bakken
Instructions
  1. Voeg in een keukenmachine de havermout, whey en bakpoeder samen en maal totdat de havermout fijn is.
  2. Voeg nu de banaan, het ei en de espresso toe en mix tot een mooi mengsel.
  3. Zet je mengsel even een kwartier in de koelkast en klop de bubbels eruit.
  4. Zet een pan op het vuur en voeg wat kokosolie toe.
  5. Maak nu kleine rondjes van je mengsel in de pan en wacht met omdraaien totdat er bubbels op de pancakes verschijnen. Laat vervolgens nog kort de andere kant bruinen en klaar ben je.
Notes
  1. Serveer lekker met wat frisse kwark of een drupje yoghurt.
  2. Heb je geen whey? Dan zou ik gewoon wat honing gebruiken om de pancakes wat zoeter te maken.
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply