Loading...

Avocado sla soep met tijgergarnalen

Avocado sla soep

Heb je even behoefte aan een balansdagje? Dan is het fijn om eens een soepje te nemen. Vergezel dit met een salade en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel. Maar als we je een ding mogen aanraden is om eens van de standaard soeprecepten af te stappen. Probeer eens iets nieuws. Het kost je echt niet meer tijd en je zal versteld staan van de variatie. Wat dacht je van avocado sla soep? Soep van sla hoor ik je denken. Wij wisten ook niet wat we moesten verwachten, maar zijn aangenaam verrast. Daarom delen we dit recept graag met jou.

Avocado sla soep

 

Wat heb je nodig voor de avocado sla soep?

 

Voor de soep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 500 ml groente bouillon
  • 1 limoen
  • 1 krop sla
  • 1 avocado

 

Voor de garnituren

  • 1 pepertje
  • Bosje koriander
  • 100 ML yoghurt
  • 5 radijsjes
  • 20 tijger garnalen
  • Peper en zout

 

En wat moet je doen?

 

Voor de soep

  1. Hak de ui en knoflook in stukjes. Verhit een pan met een scheutje olie en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten
  2. Snij de sla en avocado in stukjes en voeg samen met de bouillon en het sap van de limoen toe aan de pan.
  3. Pureer de soep.

 

Voor de garnituren

  1. Verwijder de zaadlijsten en hak het pepertje fijn. Hak nu ook een handje koriander – naar smaak – fijn.
  2. Meng het pepertje en de koriander door de yoghurt. En breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de radijsjes in plakjes en leg ze in ijswater.
  4. Maak de garnalen schoon en bak ze goudbruin (ongeveer 1 minuut)

 

Serveer de soep in een diep bord en leg de garnalen er in. Druppel het yoghurtmengsel over de soep en bestrooi het geheel met een paar plakjes radijsjes. Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply