Loading...

Artisjok & Groene asperge pasta

groene asperge pasta

Wie eet er wel eens artisjok? Wij stellen deze vraag wel eens aan mensen om ons heen, maar krijgen maar weinig een ‘ja’ als antwoord. En dat is zonde. Italianen weten er wel raad mee. En dat willen we je niet onthouden. Zet daarom eens een andere pasta op tafel. Deze onontdekte topper zal je niet teleurstellen.

 

groene asperge pasta

 

Wat heb je nodig voor de artisjok en groene asperge pasta?

 

Voor 4 personen

  • 240 gram vlinder pasta (mag ook penne zijn)
  • 300 gram Artisjokhartjes
  • 1 EL citroen sap + 1 TL citroenrasp
  • 12 groene asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL boter
  • 2 EL bloem
  • 480 ML melk
  • Zout en Peper
  • Parmezaanse kaas

 

En wat ga je doen?

  1. Zet een pan met olie op het vuur. Voeg de artisjokhartjes, citroensap, citroenrasp. Zet op een matig vuur en bak voor ongeveer 5 minuten.
  2. Zet gelijk even een pan water op het vuur. Voeg de pasta toe wanneer het water kookt en laat ongeveer 7 minuten koken totdat de pasta al dente is.
  3. Snij de asperges in stukken en voeg ze toe aan de pan en bak ze 3 minuten mee totdat ze zacht zijn. Haal nu de artisjokhartjes en asperges uit de pan.
  4. Voeg boter en knoflook toe aan de pan en laat dit een minuut bakken totdat de knoflook mooi goudbruin is. Voeg nu de bloem toe en roer het mengsel goed door elkaar. Voeg nu rustig aan de melk toe en blijf goed roeren. Blijf mengen en roeren totdat je een mooi fluweel mengsel hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Is de pasta gaar? Giet hem af en voeg pasta toe aan je mengsel. Roer het mengsel en de pasta goed door elkaar totdat de pasta een mooi laagje saus heeft.
  6. Voeg nu je artisjokhartjes en asperges toe aan je pasta. Garneer met Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk

 

groene asperge pasta

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply