Loading...

Afrikaanse pindasoep

Afrikaanse pindasoep

Met de koude maanden voor de boeg gaat er niks boven een warme kom soep op de bank. Gezellig met een rijkelijk belegd broodje of wat kleine hapjes. Uiteraard geflankeerd door een diep rode wijn. Naast dat het lekker en een tikkie romantisch is, is soep natuurlijk ook erg makkelijk te maken. Je bent zo klaar en hebt gelijk voor een weeshuis aan eten. Maar ben jij die groente- en tomatensoep ook zo zat? Dan is het tijd voor wat variatie. Wat dacht je van deze Afrikaanse pindasoep. Laat jezelf verrassen door deze tropische verrassing.

 

Afrikaanse pindasoep

 

 

Wat heb je nodig voor deze pindasoep?

  • 1 liter groente bouillon
  • 2 blikjes cocosmelk (of gebruik cocos cream voor een meer romige smaak)
  •  1 ui
  • 1 stengel bleek selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 grote zoete aardappels
  • 3 tomaten
  • Zout en peper
  • 1 TL cayenne peper (wees hier voorzichtig mee. De soep kan nogal scherp worden)
  • 1 EL soya saus
  • 1 EL Berbere kruidenmix
  • 180 gram pindakaas
  • 2 EL verse koriander
  • 75 gram ongezouten pinda’s voor de  garnering

 

 
Afrikaanse pindasoep

 

En wat moet je doen?

  1. Zet een pan met de groente bouillon op het vuur.
  2. Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook, rode peper, zoete aardappels en tomaten in stukken.
  3. Voeg de groenten inclusief de cocosmelk, peper, zout, cayenne peper, soya saus en de Berbere kruidenmix toe aan de pan. En laat het geheel 15 minuten koken.
  4. Doe nu een beetje bouillon in een kom en voeg er de pindakaas aan toe. Roer totdat je een mooi mengsel krijgt. Voeg het mengsel toe aan de pan en blijf goed roeren. Laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan.
  5. Pureer het geheel en voeg daarna de koriander en pinda’s toe ter garnering.

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply