Loading...

Aardbeien Kokos cheesecake

Aardbeien Kokos cheesecake

Ook zo gek op cheesecake? Wij wel. Maar we vinden wel dat er maar weinig gevarieerd wordt met de ingredienten. Natuurlijk zijn er wel smaaknuances, maar toch smaken veel overheerlijke cheesecakes hetzelfde. Daarom deze heerlijke variant met aardbei en kokos. Om je vingers bij af te likken zo lekker.

 

Aardbeien Kokos cheesecake

 

Wat heb je nodig

 

Voor de bodem

  • 6 EL ongezouten boter
  • 100 gram koekkruimels (bastogne doet het altijd goed)
  • 60 gram kokos vlokken
  • 50 gram suiker

 

Voor de vulling

  • 540 gram roomkaas (MonChou is altijd lekker)
  • 200 gram suiker
  • 60 gram ongezouten boter
  • 3 EL maïzena
  • 4 eieren
  • 240 NL Kokoscream (verkrijgbaar bij de toko)
  • 360 ML Kokosmelk
  • 60 ML Kokos rum (zoals Malibu)

 

Voor de topping

  • 50 gram aardbeien jam
  • 2 EL water
  • Aardbeien ter garnering

 

Wat moet je doen

 

De bodem:

  1. Verhit de oven op 180 graden. Vet een springvorm in met boter.
  2. Mix de koekkruimels, kokosvlokken, suiker en de rest van de boter in een schaal.
  3. Spreid het mengsel uit over de bodem van de vorm. Druk het even aan om een goede stevige bodem te krijgen.
  4. Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat hem afkoelen en verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden

 

 

Bereid de vulling:

  1. Meng de roomkaas, suiker, boter en maïzena in een schaal en voeg de eieren een voor een toe.
  2. Klop hier vervolgens de kokoscream, kokos rum en kokosmelk doorheen. Giet het beslag over de bodem.
  3. Leg een paar lagen aluminiumfolie neer en zet de vorm er op. Vouw aluminiumfolie om je springvorm heen. Zet de springvorm in een braadslee en vul met water tot ongeveer 1 cm van de rand van de vorm.
  4. Zet het geheel voor 1 uur in de oven. Verwijder het folie en zet alleen de springvorm terug in de oven voor ongeveer 40 minuten. Bak ongeveer totdat de cake mooi bruin is.
  5. Laat de cake nu 2 uur afkoelen en verwijder dan pas de springvorm.

 

Bereid de topping:

  1. Verwarm de jam in een pan en voeg het water toe.
  2. Smeer de topping uit over de cake en garneer met de aarbeien

 

Geniet er van!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply