Loading...

Aardappel stapeltjes met knoflook en verse tijm

Eigenlijk eet ik heel weinig aardappel. Dat komt omdat ik aardappel een beetje saai vind. Zeg maar intens saai. Er zijn haast geen woorden voor om te omschrijven hoe saai ik aardappel vind, tenzij mijn moeder gebakken aardappeltjes voor me maakt. Dan ben ik om. Maar om toch af en toe zelf te kunnen voldoen aan een flinke dosis vitamine C en B6 ging ik op zoek naar aangename variaties met aardappel. En zie hier mijn idee voor een simpel en lekker aardappel recept. Oh en natuurlijk absoluut niet saai.

 

aardappel blogpost

 

Wat heb je nodig voor aardappel stapeltjes?

  • 3 EL gesmolten, ongezouten boter
  • 2 EL olijfolie
  • 1 TL gehakte verse tijm
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1,5 TL zeezout
  • 0,25 TL vers gemalen zwarte peper
  • 22 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 grote aardappelen (ongeveer 1,2 kg), geschild en gesneden 1,6 mm dik

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Vet een muffinbakvorm (12 stuks) in. Zet deze aan de kant.
  3. Meng in een grote kom de boter, olijfolie, gehakte tijm, knoflook, zeezout en de peper door elkaar.
  4. Voeg de aardappelschijfjes toe en verdeel de mix gelijkmatig. Leg de aardappelschijfjes in laagjes bovenop elkaar in de muffinvorm, druk de stapel in en vul elk vormpje tot de top.
  5. Bestrooi de bovenkant van elk vormpje met 1 theelepel van de kaas.
  6. Bak totdat de bovenkant en randjes goudbruin zijn en het midden zacht is, zo’n 45 tot 55 minuten.
  7. Laat de aardappel stapeltjes 3 tot 5 minuten rusten en verwijder ze dan voorzichtig uit de bakvorm met een kleine spatel.
  8. Bestrooi met de tijmblaadjes.

 

Tip: Om de aardappel stapeltjes eenvoudig uit de bakvorm te krijgen kun je er ook een reepje bakpapier in leggen die aan beiden kanten van de vorm uitsteken. Op deze manier til je ze eenvoudig uit de vorm vandaan.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply